Cursussen

Het aanmeten van therapeutisch elastische kousen is een vak apart. Een vaardigheid, die FysioTek u graag op systematische wijze aanleert tijdens praktijkgerichte applicatiecursussen. Hierbij staan de onderdelen aanmeten, typeren, selecteren en afleveren centraal. De cursussen combineren theorie en praktijk en worden op een centrale locatie of desgewenst in-company georganiseerd. De trainingen worden gegeven door geneeskundigen/artsen en gediplomeerde bandagisten.

Voor enthousiaste en ondernemende (oedeem)therapeuten

De cursus is bedoeld om therapeuten voldoende praktische vaardigheden bij te brengen om klantgerichte, kwalitatief hoogstaande compressiezorg met therapeutisch elastische kousen te bieden. Uitgangspunt is de bestaande kennis van anatomie, fysiologie en het lymfatisch systeem bij de deelnemers. Verwacht wordt dat u beschikt over een degelijke kennis op het gebied van oedeembehandelingen en thuis bent in zwachtelen, manuele lymfedrainage en oefentherapie.

Accreditatie KNGF

De cursussen worden twee keer per jaar gehouden met een minimale groepsgrootte van vijf personen. Het betreft een cursus van zes dagdelen verdeeld over drie dagen. Voor de cursus wordt accreditatie aangevraagd bij de KNGF voor het register oedeemfysiotherapeut. Is de cursus met goed gevolg doorlopen, dan kunt u zich bij FysioTek aansluiten en via FysioTek therapeutisch elastische kousen verstrekken.

Cursus data

Wegens de COVID-19 pandemie kunnen er momenteel geen klassikale cursussen gegeven worden. Zodra we deze wel weer organiseren zal er op deze pagina een aanmeldformulier worden opgenomen.
Wil je je opgeven of wil je graag meer informatie over de scholing in de toekomst vul dan dit formulier in,