Cursussen

Het aanmeten van therapeutisch elastische kousen is een vak apart. Een vaardigheid, die FysioTek u graag op systematische wijze aanleert tijdens praktijkgerichte applicatiecursussen. Hierbij staan de onderdelen aanmeten, typeren, selecteren en afleveren centraal. De cursussen combineren theorie en praktijk en worden op een centrale locatie of desgewenst in-company georganiseerd. De trainingen worden gegeven door geneeskundigen/artsen en gediplomeerde bandagisten.

Voor enthousiaste en ondernemende (oedeem)therapeuten

De cursus is bedoeld om therapeuten voldoende praktische vaardigheden bij te brengen om klantgerichte, kwalitatief hoogstaande compressiezorg met therapeutisch elastische kousen te bieden. Uitgangspunt is de bestaande kennis van anatomie, fysiologie en het lymfatisch systeem bij de deelnemers. Verwacht wordt dat u beschikt over een degelijke kennis op het gebied van oedeembehandelingen en thuis bent in zwachtelen, manuele lymfedrainage en oefentherapie.

Accreditatie KNGF

De cursussen worden twee keer per jaar gehouden met een minimale groepsgrootte van vijf personen. Het betreft een cursus van zes dagdelen verdeeld over drie dagen. Voor de cursus wordt accreditatie aangevraagd bij de KNGF voor het register oedeemfysiotherapeut. Is de cursus met goed gevolg doorlopen, dan kunt u zich bij FysioTek aansluiten en via FysioTek therapeutisch elastische kousen verstrekken.

Cursus data

Door de corona-maatregelen is het momenteel niet mogelijk om grote klassikale scholingen te geven. Met deze reden zijn op onze klassikale scholingen in Haarlem komen te vervallen. Wanneer het weer mogelijk is om een klassikale scholing te organiseren zal FysioTek dit zeker weer organiseren. Data worden dan op deze website bekend gemaakt. Tot die tijd hebben we echter wel de mogelijkheid om de scholing incompany te volgen/te organiseren. Dit is mogelijk vanaf een groepsgrootte van 5 personen, de locatie dient dan zelf te worden bepaald en geregeld, denk hiervoor bijvoorbeeld aan een grote praktijkruimte.

Mocht het binnen de corona maatregelen passen dan is het voornemen om op dinsdag 9 maart, dinsdag 16 maart en dinsdag 13 april 2021 een klassikale cursus te organiseren in Haarlem. Opgeven kan via deze link.

Wil je je opgeven of wil je graag meer informatie over de scholing in de toekomst vul dan dit formulier in,